Μενού Κλείσιμο

Πρόσβαση

Πρόσβαση προς τις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Αγωγής

 Το Τµήµα Επιστηµών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία στεγάζεται σε εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Αγωγής από κοινού µε το Παιδαγωγικό Τµήµα ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη Νέα Χηλή Αλεξανδρούπολης (στη Λεωφόρο Μάκρης).

Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο και προσεγγίζεται με όλα τα μέσα, αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, οδικώς και ακτοπλοϊκώς. Ακολουθούν συνοπτικές πληροφορίες για πρόσβαση προς τις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Αγωγής.

 

Πρόσβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης

Πρόσβαση από και προς τις εγκαταστάσεις της Σχολής είναι εφικτή με τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που συνδέουν το κέντρο της Αλεξανδρούπολης με το Νοσοκομείο και τη Μάκρη. Τα δρομολόγια αυτά είναι πολύ συχνά σε καθημερινή βάση και διέρχονται μέσω της Λεωφόρου Μάκρης. Πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της Σχολής υπάρχουν δύο στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ και στις δύο κατευθύνσεις της Λεωφόρου Μάκρης. Εισιτήρια μπορεί να προμηθευτεί κανείς από το αυτόματο μηχάνημα στη στάση μπροστά στο γήπεδο της Νέας Χηλής (περίπου 500 μ. στα δυτικά από τις εγκαταστάσεις της Σχολής και επί της Λεωφόρου Μάκρης).  πληροφορίες για τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://www.astikoktel.gr/

 

Πρόσβαση με τα μισθωμένα λεωφορεία του Πανεπιστημίου (για φοιτητές)

Το Πανεπιστήμιο μισθώνει λεωφορεία για δωρεάν πρόσβαση των φοιτητών προς και από τις εγκαταστάσεις του στην Αλεξανδρούπολη. Τα δρομολόγια των συγκεκριμένων λεωφορείων συνδέουν το κέντρο της πόλης με τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και διέρχονται μέσω της Λεωφόρου Μάκρης.

 

Πρόσβαση μέσω Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Πρόσβαση από και προς τις εγκαταστάσεις της Σχολής είναι εφικτή μέσω του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Έβρου. Τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Έβρου εκτελούν σε καθημερινή βάση συχνά δρομολόγια που συνδέουν την Αλεξανδρούπολη με τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή. Τα δρομολόγια αυτά διέρχονται μέσω της Λεωφόρου Μάκρης και κάνουν στάση κοντά στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Ο σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη είναι στο κέντρο της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Έβρου είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://www.ktelevrou.gr/

 

Πρόσβαση με ταξί

Μετάβαση από οποιοδήποτε σημείο της πόλης προς τις εγκαταστάσεις της Σχολής μπορεί να γίνει με ταξί. Για μετάβαση από τις εγκαταστάσεις της Σχολής προς οποιοδήποτε άλλο σημείο της πόλης υπάρχει πιάτσα ταξί μπροστά στο γήπεδο της Νέας Χηλής (περίπου 500 μ. στα δυτικά από τις εγκαταστάσεις της Σχολής και επί της Λεωφόρου Μάκρης). Περισσότερες πληροφορίες για τα ραδιοταξί Αλεξανδρούπολης είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: https://www.alexpolistaxi.gr

 

Πρόσβαση μέσω ΙΧ

Η πρόσβαση από και προς τις εγκαταστάσεις της Σχολής μπορεί να γίνει με ΙΧ που θα διέρχεται μέσω της Λεωφόρου Μάκρης. Η έξοδος της Μάκρης είναι η κοντινότερη έξοδος της Εγνατίας Οδού προς/από τις εγκαταστάσεις της Σχολής.

 

Πρόσβαση μέσω αεροπλάνου

Εκτελούνται καθημερινές πτήσεις που συνδέουν το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας. Η μετάβαση από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προς το κέντρο της πόλης μπορεί να γίνει με το Αστικό ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης ή με ταξί.

 

Πρόσβαση μέσω σιδηροδρόμου

Εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια του ΟΣΕ που συνδέουν την Αλεξανδρούπολη με τη Θεσσαλονίκη καθώς και δρομολόγια που συνδέουν την Αλεξανδρούπολη με τον κεντρικό και βόρειο Έβρο. Ο σταθμός του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη είναι στο κέντρο της πόλης.