Μενού Κλείσιμο

Δημιουργικά Εργαστήρια – ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ – Ιούλιος 2021

 

ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Με ενθουσιασμό και επιτυχία, με 80 συμμετοχές παιδιών υλοποιήθηκαν τα εργαστήρια αφύπνισης στην γαλλική και ελληνική γλώσσα, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Εμψυχώτριες, 5 φοιτήτριες ΤΕΕΠΗ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καλεσμένες από τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου, που δημιούργησαν διγλωσσο παιδαγωγικό υλικό και προσέγγισαν με ζωντάνια και τις δυο γλώσσες με τραγούδι, παιχνίδι, παραμύθι και κατασκευές. Μία εποικοδομητική συνεργασία με την Πρόεδρο του συλλόγου κα Μαργαρίτα Πιπέρη και την δασκάλα δημιουργικής γραφής κα Καλλιόπη Αναστασάκη που μας έδωσε την χαρά να παίξουμε και στις δύο γλώσσες με το παραμύθι της.

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους!

 

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ως ομάδα του project Grecofrancophonie à Tinos αναφέρουμε την σημασία του project για εμάς. Ήταν μια πολύ δημιουργική  και χρήσιμη εμπειρία που μας εδωσε την ευκαιρία να κατασκευασουμε το δικό μας παιδαγωγικο υλικό, ιδιαίτερα σε μια αδρανή εποχή πανδημίας, καθώς και να εφαρμόσουμε τις παιδαγωγικές μας γνώσεις. Παράλληλα, συνέβαλε στην αξιοποίηση της γαλλικής γλώσσας, που διδασκόμαστε, αλλά και στην ανάπτυξη των γνώσεων μας καθώς χρειάστηκε να την χρησιμοποιήσουμε ζωντανα για να επικοινωνήσουμε. Ευχαριστού

με θερμά τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου και την πρόεδρο του Μαργαρίτα Πιπέρη για όλη την στήριξη αλλά και τα μαθήματα που μας έδωσε η επαφή μας μαζί της. Και ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθεια της την Καλλιόπη Αναστασάκη που έδωσε μια παιχνιδιάρικη και αγαπητή προς τα παιδιά χρειά στο project με το παραμύθι της. Τέλος ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας την καθηγήτρια μας Τίνα Μαυρομαρά για την καθοδήγηση και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε καθώς και για την ευκαιρία που μας έδωσε να κινηθούμε σε χώρους εκτός πανεπιστημίου, να μάθουμε και να σκληραγωγηθούμε με τρόπους που τα βιβλία δύσκολα σου μαθαίνουν. Τέλος όλες μας ευχαριστούμε η μία την άλλη για την αποτελεσματική και ενδιαφέρουσα συνεργασία. Το Project μας επέτρεψε να είμαστε εξέχουσες ατομικότητες χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι είμαστε ταυτόχρονα και μια σημαντική συλλογικότητα.

 

Παρουσίαση Παιδαγωγικού Υλικού της Δράσης (pdf)

Παρουσίαση 1ου Εργαστηρίου (pdf)

Παρουσίαση 2ου Εργαστηρίου (pdf)