ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ
Αποκλειστική προθεσμία δήλωσης μαθημάτων εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2025-2026
από την Παρασκευή 20.02.2026 και ώρα 13.30 μ.μ. έως και
την Παρασκευή 27.02.2026 και ώρα 23.59 μ.μ.
Φοιτητές/τριες που ΔΕΝ έχουν κάνει δήλωση μαθημάτων ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου 2026.
Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος δεν θα γίνεται δεκτή καμία εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων πέραν των προκαθορισμένων ημερομηνιών των ηλεκτρονικών δηλώσεων.
Οι φοιτητές/τριες του Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ έτους και οι φοιτητές επί πτυχίω του Τ.Ε.Ε.Π.Η. – Δ.Π.Θ. καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική δήλωση στη διεύθυνση https://students.duth.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης ως εξής:
- Τα μαθήματα που θα δηλωθούν ανά εξάμηνο δεν θα υπερβαίνουν τις 30 πιστωτικές μονάδες (ECTS). Το όριο αυτό ισχύει για τα μαθήματα που δηλώνονται για πρώτη φορά από τους φοιτητές.
2. ΟΛΑ τα υποχρεωτικά μαθήματα του τρέχοντος εαρινού εξαμήνου 2025-26.
3. ΟΛΑ τα υποχρεωτικά μαθήματα που οφείλουν από προηγούμενα εαρινά εξάμηνα.
- Οι φοιτητές 8ου εξαμήνου και οι εκτός κύκλου καλούνται να δηλώσουν επιπλέον και τα οφειλόμενα υποχρεωτικά μαθήματα χειμερινών εξαμήνων.
- Οι φοιτητές του 6ου και του 8ου εξαμήνου πρέπει να δηλώσουν και τα μαθήματα επιλογής που οφείλουν, τα οποία τα είχαν δηλώσει σε παλαιότερη δήλωση εαρινού εξαμήνου και τα οποία δεν διδάσκονται κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2025-26. Τα παραπάνω μαθήματα δεν προσμετρώνται στις 30 πιστωτικές μονάδες (ECTS).
- Τα μαθήματα επιλογής του τρέχοντος εαρινού εξαμήνου 2025-26 ως εξής:
- Οι φοιτητές του Α’ έτους υποβάλουν δήλωση μόνο υποχρεωτικών μαθημάτων.
- Οι φοιτητές του Β’ έτους πρέπει να επιλέξουν και ένα (1) μάθημα από τα προσφερόμενα επιλεγόμενα μαθήματα του 4ου εξαμήνου.
[Ο μέγιστος αριθμός φοιτητών στο μάθημα «Θ06Ε – Πληροφορική στην εκπαίδευση» είναι 23 (είκοσι τρεις)].
[Ο μέγιστος αριθμός φοιτητών στο μάθημα «Π53Ε – Η δραματική τέχνη στην εκπαίδευση» είναι 55 (πενήντα πέντε)].
- Οι φοιτητές του Γ’ έτους πρέπει να επιλέξουν και τρία (3) μαθήματα από τα προσφερόμενα επιλεγόμενα μαθήματα του 4ου, 6ου εξαμήνου.
[Ο μέγιστος αριθμός φοιτητών στο μάθημα «Δ42Ε – Μελέτη παιδιού» είναι 15 (δεκαπέντε)].
- Οι φοιτητές του Δ’ έτους, εάν εκπονούν Πτυχιακή Εργασία, πρέπει να επιλέξουν δύο (2) μαθήματα από τα προσφερόμενα επιλεγόμενα μαθήματα του προγράμματος σπουδών τους, του 4ου, 6ου , 8ου εξαμήνου.
- Οι φοιτητές του Δ’ έτους που δεν εκπονούν Πτυχιακή Εργασία πρέπει να επιλέξουν τέσσερα (4) μαθήματα από τα προσφερόμενα επιλεγόμενα μαθήματα του προγράμματος σπουδών τους, του 4ου, 6ου , 8ου εξαμήνου.
[Ο μέγιστος αριθμός φοιτητών στο μάθημα «Δ28Ε – Σχεδιασμός – εφαρμογή – αξιολόγηση διαπολιτισμικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων» είναι 24 (είκοσι τέσσερις)].
[Ο μέγιστος αριθμός φοιτητών στο μάθημα «Δ49Ε – Η παιδαγωγική του STEM» είναι 30 (τριάντα)].
- Το μάθημα επιλογής «Θ06Ε – Πληροφορική στην εκπαίδευση» μπορούν να το επιλέξουν μόνο οι φοιτητές του 4ου, 6ου και 8ου εξαμήνου.
- Το μάθημα επιλογής «Π46Ε – Δημιουργικές μουσικές δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο» μπορούν να το επιλέξουν μόνο οι φοιτητές του 6ου εξαμήνου.
Οι φοιτητές του Δ’ έτους οι οποίοι εισήχθησαν το 2022-23 κατά το ακαδημαϊκό έτος 2025 – 26, προκειμένου να περατώσουν τις σπουδές θα πρέπει να έχουν συνολικά:
- 38 υποχρεωτικά μαθήματα και
- 15 μαθήματα επιλογής, ή 12 μαθήματα επιλογής και Πτυχιακή Εργασία.
Κατά την ολοκλήρωση και αποστολή της ηλεκτρονικής δήλωσης μαθημάτων, οι φοιτητές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να βεβαιωθούν ότι η δήλωσή τους περιλαμβάνει τα μαθήματα που επιθυμούν και να αποθηκεύουν σε ηλεκτρονική μορφή ή να εκτυπώνουν το αποδεικτικό που θα λάβουν στο πανεπιστημιακό e–mail τους ότι η δήλωσή τους έχει καταχωρηθεί επιτυχώς. Η τροποποίηση της ηλεκτρονικής δήλωσης μαθημάτων είναι εφικτή έως τη λήξη των δηλώσεων.
E-mail: secr@psed.duth.gr
Από τη Γραμματεία
Επισημάνσεις:
- Σχετικά με τις αλλαγές του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών οι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθούν τις:
α) ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος, στο https://www.psed.duth.gr/metavatikes-rythmiseis-proptychiako-programma-spoydon/ και
β) τη Σύνοψη Αλλαγών στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών τα τελευταία χρόνια, στο https://www.psed.duth.gr/wp-content/uploads/2025/07/prosfates_allages_sto_pps-1.pdf
(διαδρομή: Προπτυχιακές Σπουδές à Πρόγραμμα Σπουδών à Μεταβατικές Ρυθμίσεις (Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών)
- 2. Οι φοιτητές να δηλώνουν στον Εύδοξο βιβλία μόνο για τα μαθήματα που δηλώσανε στη δήλωση μαθημάτων.