Μενού Κλείσιμο

Διαδικτυακή ανοιχτή συζήτηση “Οι πρόσφυγες μαθητές στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία”

Οι πρόσφυγες μαθητές στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία –
Πόσο έτοιμοι είμαστε;
Ποιες δυνατότητες μένουν ακόμα αναξιοποίητες;

Διαδικτυακή ανοιχτή συζήτηση στo πλαίσιo του έργου
Σχολεία για Όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 | 18:00 – 19:30
Eίσοδος δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom

Συνομιλητές:

  • Γκέλη Αρώνη,
  • Γιώργος Μαυρομμάτης,
  • Γιώργος Σιμόπουλος και
  • Λήδα Στεργίου

Συντονιστής: Άγγελος Βαλλιανάτος

Οι επόπτες επιμορφωτές του προγράμματος “Σχολεία για Όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία”, Γκέλη Αρώνη και Άγγελος Βαλλιανάτος, προσκαλούν άλλους τρεις ειδικούς της εκπαίδευσης για να συζητήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές που εγείρονται στην εκπαίδευση μαθητών προσφύγων στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Ο αριθμός των μαθητών προσφύγων αυξήθηκε γεωμετρικά τα τελευταία χρόνια. Οι τοπικές κοινωνίες αντιμετώπισαν το θέμα με ποικίλους τρόπους. Τα σχολεία κλήθηκαν να διαχειριστούν το ζήτημα και να συντελέσουν ώστε οι νέες μαθήτριες και οι νέοι μαθητές τους να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να ζήσουν δημιουργικά και να συμπεριληφθούν ισότιμα στην ευρωπαϊκή κοινωνία.
Δεν είναι καινούργιο το ζήτημα της ετερότητας του μαθητικού δυναμικού στα σχολεία. Παράλληλα, η θεωρία και η πράξη της παιδαγωγικής και της διδακτικής έχουν προχωρήσει πολύ ως προς την αναγνώριση και την αντιμετώπιση των ποικίλων και ιδιαίτερων εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή στο σχολείο.

Το διαδικτυακό αυτό «στρογγυλό τραπέζι» ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα μέριμνας και συμπερίληψης προσφύγων, ακαδημαϊκούς, γονείς και μέλη
της ευρύτερης σχολικής και τοπικής κοινότητας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους γραπτά στο τέλος της συζήτησης.

Δείτε όλο το κείμενο εδώ (pdf)