Θεατρικές Εκδηλώσεις

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Από το 1991 δραστηριοποιείται Θεατρική Ομάδα η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των τότε τελειόφοιτων φοιτητριών και φοιτητών. ΄Ηδη από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της η θεατρική ομάδα του τότε επονομαζόμενου Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών συμπεριέλαβε στο σχήμα της φοιτητές και φοιτήτριες της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και πολίτες της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι συνέβαλαν δημιουργικά στην πλούσια δράση της Ομάδας.

Από το 1991 μέχρι σήμερα η Θεατρική Ομάδα έχει ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία τόσο έργα κλασικού ρεπερτορίου και έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, όσο και έργα για παιδιά, έργα κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών. Συμμετείχε επίσης στην Πολιτιστική Πανεπιστημιάδα που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1992, και έχει γίνει γνωστή με αποτέλεσμα να δέχεται προσκλήσεις από ξένα Φεστιβάλ.

Όλα αυτά τα χρόνια έδειξαν ότι η δράση της Θεατρικής ομάδας μπορεί να έχει θετικότατες επιδράσεις σε επίπεδο επικοινωνίας, προσαρμογής και δημιουργικών σχέσεων με τον περιβάλλοντα κοινωνικό χώρο. Πέραν τούτου όμως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν στην πράξη τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, τις τεχνικές έκφρασης (λόγου και κίνησης), τις ικανότητες συνεργασίας και την άνετη έκθεσή τους σε ένα οποιοδήποτε κοινό (πολύ σημαντικό για ένα διδάσκοντα). Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η συμμετοχή στη Θεατρική Ομάδα δε σημαίνει κατ' ανάγκη μόνο ανάληψη ρόλου ηθοποιού. Κάθε φοιτητής - φοιτήτρια μπορεί να παρακολουθεί πρόβες να απασχολείται με τεχνικά ζητήτατα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συνεργασίας σε διάφορα θέματα.

Για τη χρονιά 2002-2003 η Θεατρική Ομάδα οργάνωσε ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο Παραμυθά τον Ευγένιο Τριβιζά. Στο πλαίσιο του αφιερώματος ανέβασε δύο έργα του συγγραφέα, «Το όνειρο του σκιάχτρου» και την «Φρουτοπία».

Το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος, η θεατρική ομάδα των φοιτητών ανέβασε στο Δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης την παράσταση «Η οικογένεια Νώε» των Ξ. Καλογεροπούλου - Θ. Μοσχόπουλου.

Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009, η θεατρική ομάδα Κιβωτός του ΤΕΕΠΗ, παρουσίασε το θεατρικό έργο του Πάβελ Κόχουτ Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες , σε μετάφραση Σπύρου Ευαγγελάτου και σκηνοθετική επιμέλεια Μυρσύνης Λαντζουράκη.

Η ομάδα Κουκλοθέατρου του ΤΕΕΠΗ παρουσίασε στις 2 Ιουνίου 2009 στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας και ψυχαγωγίας μέσα από το κουκλοθέατρο. Το κουκλοθέατρο ταξιδεύει...

Από τις 11-14 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.